preskoči na sadržaj

Osnovna škola Antun Gustav Matoš Tovarnik

Login
Korisne poveznice

Prilog o školi 2017

Eko-škola prilog na TV

Vijesti iz zavičaja

Rasporedi

• Raspored sati

Raspored zvona

Osnovna škola A. G. Matoš Tovarnik - naslovnica
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
IZVANUČIONIČNA NASTAVA 3. razred - POSJET PEKARNICI
Autor: Ana Božić, 17. 10. 2017.

Učenici 3. razreda zajedno su s učiteljicom Marjanom Kovačić posjetili pekarnicu koja se nalazi u našem selu.


Povod posjetu blio je školsko obilježavanje Dana kruha i dana zahvale za plodove zemlje, a i upoznavanje učenika s radom pekarnice. 

Vidjeli su prostor pekarnice, strojeve s kojima rade, kako se mijesi tijesto, prave kiflice, buhtle, pizza... U znak zahvale za trud pekarima učenici su odrecitirali i otpjevali nekoliko pjesmica, a pekari su ih na samom kraju počastili pizzom.

Nekim učenicima se toliko svidio odlazak u pekarnicu da su se odlučili baviti se pekarskim zanatom.

Kako im je bilo možete pročitati u nekoliko sastavaka i pogledati na fotografijama.

 

 

 

Posjet pekarnici

   Danas smo išli do pekarnice . Ona se nalazi u centru mog sela Tovarnika.

   Pekarnica nije velika, ali je posebna jer ima kvalitetne proizvode. Pekar nam je pokazao kako praviti burek sa sirom. Kako praviti tijesto od kojeg se mogu praviti pizze, pletenice, prstići, slanci. Za kifle ima stroj, ali nam je pokazao kako se prave ručno.

    Za sve nas je to bilo jedno novo iskustvo. Puno smo toga saznali i naučili. Tada smo i mi iznenadili pekara sa svojim recitacijama i pjesmama. Za nagradu smo dobili jako ukusnu pizzu i sok po želji. Otišli smo kući s osmijehom na licu.

Ana Mandić, 3. razred

 

Posjet pekarnici

   Sutra se u našoj školi obilježava dan kruha. Učiteljica nas je povodom toga dana odlučila iznenaditi odlaskom u pekarnicu. Nakon što smo s uzbuđenjem odradili dio nastave, krenuli smo u pekarnicu pjevajući.

   Kada smo stigli do pekarnice, prvo smo se upoznali s pekarima, a zatim nestrpljivo krenuli sa razgledavanjem pekarnice. Odmah na ulazu smo promatrali ukusna peciva, zatim smo se uputili u stražnji dio pekarnice gdje se odvija prava mala čarolija. Vidjeli smo razne strojeve koji služe za pravljenje tijesta, ali i za pečenje. Ljudi koji rade tamo odučeni su u bijelo. Veoma spretno su mijesili tijesto i pravili razna peciva i tijesto za pizzu. Čak su i bacali tijesto u zrak da ga bolje oblikuju. Iz zahvalnosti što nam svaki dan osiguravaju kruh, odrecitirali smo i otpjevali par pjesama o kruhu.

   Nakon završenog obilaska pekarnice, počastili su nas pizzom i sokom. Oduševljeni i puni doživljaja vratili smo se pjevajući u školu.

Leona Doknjaš, 3. razred

 

 

Posjet pekarnici

   Danas nas je naša učiteljica odvela u pekarnicu. Željela je da vidimo kako se pravi kruh i razna druga peciva.

   Kada smo došli tamo dočekali su nas vrijedni pekari. Pekar nam je pokazao kako se pravi burek sa sirom. Poslije bureka na red je došao kruh. Pokazivao nam je tehnike kojima se mogu praviti kifle. Mogao se napraviti i strojno i ručno uz pomoć oklagije. Još smo vidjeli kako se rade pizze i buhtle. Učiteljica nas je potaknula da im izrecitiramo i otpjevamo sve što znamo. Za nagradu pekar nas je počastio ukusnom pizzom i sokom. Na kraju smo se svi zajedno slikali kod pulta gdje se prodaju pekarski proizvodi.

  Vratili smo se u školu siti i zadovoljni jer smo naučili nešto novo.

Lara Dikan, 3. razred

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju